Malmö Opera har installerat ett d&b Soundscape-system i kombination med A-series-högtalare. Ljudsystemet ger helt nya möjligheter att designa och uppleva ljud i en föreställning. Soundscape-lösningen gör det bland annat möjligt att följa ljudkällans placering på scenen oavsett var man sitter i salongen och även att kunna ändra rumsklangen i lokalen. Valet av A-series-högtalarna gör att hela salongen har fått perfekt ljudtäckning med fantastisk ljudkvalité utan att högtalarna syns nämnvärt jämfört med konventionella line array-system.

Här är några uttalanden om det nya ljudsystemet på Malmö Opera:

”Det är otroligt vilken skillnad det nya ljudsystemet gjort, och det märks både i salongen och på streamingen.  Det nya ljudsystemet lyfter de många fina musikaliska insatserna ytterligare, jag är säker på att det kommer att slå publiken med häpnad. ”

Bengt Frienholt, Ljudchef Malmö Opera

”I går demonstrerade ljudavdelningen ett nyinstallerat ljudsystem. Det var en fullständigt överväldigande upplevelse. ”

Michael Bojesen, VD och teaterchef Malmö Opera

”Vår orkester spelar Sebastian Fagerlunds ursvåra musik ekvilibristiskt och ännu en gång kan man glädja sig åt vår nya fantastiska ljudanläggning, som verkligen kommer till sin rätt. Stort tack alla som medverkat till denna stora framgång.”

Fredrik Täck, Teknisk chef Malmö Opera

”För första gången hör vi hur de musikaliska arrangemangen är tänkta att låta. Det är otroligt vilken skillnad det nya ljudsystemet gjort. Vi är väldigt stolta över vårt nya ljudsystem.”

Martin Brommann, Orkesterchef Malmö Opera