Sommer Cable utökar den superrobusta kabelserien SC-AQUA MARINEX

Sommer Cable har utökat den vattentäta AQUA MARINEX-kabelserien med ytterligare anslutningsvarianter och, för särskilt tuffa krav, gnagarsäkra versioner med en inbyggd fläta av aramidfibrer som vi känner till från skottsäkra skyddsvästar.

Vid installation av kablar i exempelvis en trädgård, på en terrass, nära vatten, i bastuanläggningar, på båtar eller på idrottsplatser vill man vara säker på att materialet som används tål alla väder- och miljöförhållanden såsom regn, snö, is, lera, hav eller klorvatten, ånga eller värme. Här kan AQUA MARINEXs anslutningslösningar användas utan bekymmer.

Beroende på anslutningstyp lämpar sig kablarna i serien även för permanent installation under vatten på ett djup ner till 50 m. En speciell PUR-mantel med vattenblockerande tejp minimerar inträngande av vatten och andra vätskor och stoppar längsgående spridning vid kabelskador, medan den tvärgående vattentäta designen hindrar vattnet från att spridas i de inre isoleringsskikten. Matchande kontaktdon i skyddsklasserna IP44 och IP67 samt färdigmonterade lösningar kompletterar sortimentet.

Kontakta oss för mer info.