KSCAPE integrerar Casambi plug ‘n’ play-styrning av ljus- och ljudlösningen

På ISE 2023 Barcelona presenterade KSCAPE en ny modell av RAIL med en komplett plug ’n’ play belysnings- och ljudlösning via Casambi Smart Lighting-kontroll.

Styrning via Casambi

Casambi-lösningen är baserad på Bluetooth Low Energy, den senaste trådlösa tekniken som skapar en optimal lösning när det gäller enkel installation och funktionalitet med minimal extra hårdvara och driftsättningskostnader. Utöver Bluetooth Low Energy tillhandahåller Casambi-tekniken ett mesh-nätverk där all intelligens i systemet replikeras i varje nod.

Med RAIL kommer du att kunna styra alla dina belysningsbehov genom den lättanvända appen Casambi med ett smart användargränssnitt eller med DALI. Casambi kan anslutas sömlöst till det interna smarta byggnadsautomationssystemet som Crestron, Lutron eller Control 4 via en fjärransluten gateway. KSCAPE kan nu tillhandahålla den ultimata ”plug n play” ljus- och ljudlösningen i kombination med den nya K-array KA-04-förstärkaren från K-array med 4x 150W kanaler vid 4Ω, KA14 eller KA28 som kan ge ljud av hög kvalitet via molnteknik.

Tunable white

Förutom Casambi kommer RAIL att erbjuda ”tunable white” som gör det möjligt för designers att avsevärt förbättra interiörmiljöer som kontor, bostäder och kommersiella ytor. Ljus kan automatiseras för att följa dagsljusets naturliga dygnsmönster med dynamiska lysdioder som kan lysa från 2700K till 5000K; stiger mjukt på morgonen, ljusnar gradvis till en topp vid middagstid och sjunker sedan ner till ett varmt sken på kvällen. Programmering av ljusnivåer på ett sådant sätt har visat sig stärka de anställdas uppmärksamhet, produktivitet och till och med fysiskt välbefinnande.

De senaste tilläggen till RAIL-familjen i kombination med K-array-teknologier kommer att ge en enkel lösning för designers som står inför nya utmaningar där ljud och ljus är avgörande för projektet.

Kontakta oss för mer information och demo av RAIL.