Ett flertal d&b-produkter är nu EN 54-certifierade

d&b erbjuder nu en rad EN 54-24-kompatibla högtalare och EN 54-16-kompatibla ljudlösningar för att bättre tillgodose marknadens behov. Dessa certifieringar säkerställer att d&b-produkter inte bara tillverkas av högsta kvalitet utan även kan användas som en del av ett nödkommunikationssystem utöver vardagliga ljudbehov, vilket gör att kunderna kan få ut det mesta av sina d&b-system.

Vi är glada över att kunna meddela att vi har uppnått EN 54-certifiering på ett antal produkter. Vi letar ständigt efter att förbättra våra system och tillhandahålla lösningar som våra kunder vill ha och behöver, och dessa certifieringar är ett stort steg mot att bredda vår räckvidd på Europa-marknaden och även utanför.

Wolfgang Schulz, d&b produktchef, elektronik

Om EN 54-16

EN 54-16-certifieringen beskriver de testnings- och prestandakriterier som krävs för utrustning för talat utrymningslarm och indikering (VACIE, Voice Alarm Control and Indication Equipment) som används i larmsystem installerade i byggnader. d&b:s D80-förstärkare, 30D-förstärkare, 10D-förstärkare och DS10-nätverksbrygga är nu EN 54-16-certifierade och godkända för användning i livsäkerhets- och röstevakueringssystem, vilket gör att de kan användas i ett ännu bredare utbud av installationer.

Om EN 54-24

EN 54-24 specificerar krav, testmetoder och prestandakriterier för högtalare som används i branddetekterings- och larmsystem som sänder en varning om brand till de boende i en byggnad. EN 54-24-kompatibla högtalare, som nu inkluderar d&b:s A-Series, Y-Series, xS-Series högtalare, måste uppfylla vissa akustiska krav såsom ljudtrycksnivåer och taluppfattbarhet, såväl som robusthetsstandarder och skyddsklassificeringar för miljöförhållanden.