DirectOut lanserar HCONTROL.8, en fjärrkontroll för PRODIGY-serien

Nyhet på ISE 2023.

I kombination med PRODIGY.MP och globcon förvandlar HCONTROL.8 DirectOuts multifunktionsprocessor PRODIGY.MP till ett (mobilt) mixerbord. Denna lösning gör det möjligt att fritt och flexibelt lägga upp och styra (mappa) ljudkanaler och funktioner, såsom FlexChannels, matrismixrar och snapshots fördelade över 12 lager.

Med sina 100 mm faders kan HCONTROL.8 inte bara styra, utan den tar även emot data från PRODIGY.MP som visar faderstatus och nivåmätarinformation på ett skräddarsytt och helt integrerat sätt.

Applikationerna varierar mellan fasta installationer, där en PRODIGY.MP styrs av flera HCONTROL.8 i till exempel en konferensanläggning och fjärrproduktioner, där flera PRODIGY.MP på olika platser fjärrstyrs av endast en HCONTROL.8.

”HCONTROL.8 är lösningen för alla våra kunder som vill lägga till riktiga faders till PRODIGY-plattformen. Den taktila känslan är ganska viktig i ljudvärlden, speciellt när man hanterar live- eller livesända evenemang med fingrar på faders och ögon på föreställningen. Flexibiliteten i att mappa styrenheten via globcon passar perfekt med PRODIGY’s hårdvaru- och mjukvarukoncept. Kombinerat med HCONTROL.8’s snabba respons gör att det verkligen är ett bra komplement till vår portfölj för att skräddarsy alla typer av ljudlösningar”, säger Luca Giaroli, Strategy and Audio Solutions Manager på DirectOut