Solid State Logic lanserar Remote Tile och programvaran V4.7. Den nya 12-faders SSL Remote Tile ger ett enkelt sätt att lägga till fler faders till vilket SSL Live-mixerbord som helst eller till en PC som kör programmet SSL SOLSA.  Programuppdateringen, som är gratis för alla SSL Live-användare, innehåller en uppgradering till SSLs hyllade Super Query-arbetsflöde, förbättrade funktioner för TaCo (Remote Tablet Control), ett nytt verktyg för Transfer Function Analyzer Tool och Auto Pan-effekt samt stöd för extern pekskärmskontroll.

Fler faders

Remote Tile är identisk med de inbyggda fader-enheterna i Live-mixerborden, som innehåller touchkänsliga 100mm motoriserade faders, solo/mute, Query och Select-knappar, snabbkontroller, LCD-displayer på varje kanal och en komplett uppsättning navigeringsknappar. Upp till två Remote Tile (24 faders total) kan anslutas till en SSL Live-mixer eller SOLSA PC via USB.

Utöver Remote Tile, utökar den nya uppdaterade programvaran V4.7 för SSL Live, kontrollen ytterligare med externt pekskärmsstöd. Ljudtekniker kan nu ha direkt pekskärmskontroll över sina översikts- och automationskärmar utan att behöva växla skärmbild på mixerns interna skärm.

Mer kontroll

Den nya mjukvaran lägger också till betydande funktionalitet till TaCo – SSL Live Tablet Control för Apple och Android surfplattor. TaCo-applikationens ”Engineer Mode” ger nu styrning av alla parametrar för signalbehandling (EQ, Dynamics, panning, delay, all-pass filter) och alla FX i mixerns interna FX-rack. Denna nya funktion underlättar användningen av TaCo som ett integrerat kontrollgränssnitt för liveborden L100 och L200, applikationer för intrimning av PA och för artisters personliga monitor samt för monitortekniker på scenen.

SSLs Live Super-Q-teknik – en marknadsledande uppsättning sökverktyg med snabbspolning framåt och bakåt – blir ännu kraftfullare i V4.7. Användare kan nu söka signalvägar direkt från pekskärmen, tillfälligt ersätta Focus Fader med sökvägen och välja en tangent som en universell ”Clear Query” -knapp.

Fler FX

Ett nytt verktyg,”Transfer Function Analyser”, kan sättas in var som helst i livemixerns interna FX-rack. Dess primära funktion är att mäta akustiska utrymmen, men den kan också användas till att mäta vilket audiosystem som helst, från en högtalare till en outboard processor och kan visa kan visa Magnitude, Phase & Coherence och Impulse Response direkt på skärmen.

En ny Auto Pan är en automatiserad panoreringseffekt med en mängd olika kontroller för modulering och enkel länkfunktion till tempo. Auto Pan gör det möjligt för tekniker att skapa engagerande panoreringseffekter som är helt automatiserade och mycket anpassningsbara, med kontroller för Pan, Bredd, Rate, LFO-läge, LFO Reset (LFO-fasjustering), Steps och Smooth (Step crossfade-kontroll).

Den nya Solid State Logic Live V4.7-programvaran, hårdvaran Remote Tile och externa Touch Screens finns tillgängliga nu.