Den nya mixern har en kompakt 12 + 2 faders konfigurationsram, och samma snabba access till funktioner och Super-Q-teknik som övriga SSL Livesortimentet, för att säkerställa att kanal, grupp, aux, VCA eller master alltid finns nära till hands. Användare som behöver fler faders kan utöka L100 med SSLs nya ”Remote Tile” och mer skärmutrymme kan läggas till via en extern pekskärm.

Den 17-tum stora inbyggda pekskärmen ger tillgång till mixerns alla funktioner och fungerar i kombination med Quick Controls i centrala fadersektionen för att ge intuitiv, omedelbar ”hands-on”-kontroll av hårdvara. Den integrerade ställningen för surfplattor fungerar i kombination med den nya versionen av SSLs ”TaCo Tablet Control”-funktionalitet för att erbjuda ett extra kontrollgränssnitt för kanal- eller ”Effect Rack”-bearbetning. Masterdelen tillhandahåller också Mute Group, Solo/Talkback, Assignable keys och styrning av Automation.

”L100 levererar den otroliga SSL Live-tekniken och ljudprestandan till en ny grupp användare som tidigare inte har haft möjlighet att specificera SSL Live.” Antony David, VD Solid State Logic

96 fullt behandlade signalvägar ger gott om kapacitet för små och mellanstora liveproduktioner, och dess flexibla arkitektur innebär att den kan konfigureras med upp till 64 ingångskanaler, 36 aux sends, 12 stemgrupper, 12 VCA och fyra mastrar. En extra 4 x 32 ingångs- och 12 utgångsmatris är alltid tillgänglig.

Varje signalväg har ett komplett utbud av signalbehandling som kan konfigureras i vilken ordning som helst, inklusive EQ, dynamik, röremulering, delay, all-pass filter och två insert-punkter. Mixerns interna FX-rack ger dig resten, med en stort antal SSL FX.

SSL SOLSA PC-appen kan användas för online-kontroll och offline-redigering och SSL Live TaCo (Tablet Control) mix-appen tillhandahåller trådlös kontroll av SSL Live-mixrar från iPad och Android-enheter.