Premiärvisning för SSL:s nya analoga studiomixer ORIGIN på AES 2019 i New York.

ORIGIN är den senaste i en lång tradition av studiomixrar från Solid State Logic. Mixern har ett traditionellt analogt arbetsflöde samtidigt som den är den perfekta partnern i en modern DAW-baserad ’hybrid’-studio. Den traditionella designen av signalflödet inspireras av ”ursprunget” för inline-mixrar, men integrerar banbrytande modern analog utveckling och levererar den unika ljudmässiga signatur som fortfarande är typiskt för SSL.

Med en rent analog, inline, ”dual channel”-konstruktion med 16 bussar, EQ från E-Series och den klassiska ”Bus Compressor”, blåser ORIGIN nytt liv i en designklassiker. Den nya mikrofonförförstärkaren, PureDrive™, har tydligheten och renheten från SSL:s tidigare mikrofonförstärkardesign, som också kan byta karaktär till en varm ton, rik på övertoner, som varierar med mikrofonförstärkningen. Den nya mixbussen och mixförstärkararkitekturen levererar en otroligt låg brusnivå tillsammans med stort headroom i summeringsbussen, som bibehåller det klassiska SSL-soundet och ger den bredd och rymd i mixar som tekniker och producenter älskar från analog summering. Balanserade ”insert”-punkter per kanalväg, dedikerade ”direct outputs”, 0dB fader-bypass och en ny konfigurerbar mittdel, gör det idealiskt att lägga till mixerns arbetsflöde i en modern produktionsstudio.

”Detta är verkligen kulmen på allt vi har lagt in i analog mixerdesign under de senaste fyra decennierna” kommenterar Niall Feldman, chef för nya produkter på SSL. ”ORIGIN är studiomixern vi skulle ha skapat då för det sätt vi arbetar idag – det är helt enkelt en ny analog klassiker.”

”Musikproduktion är kärnan i vårt ursprung i Solid State Logic” tillägger Nigel Beaumont, VD på SSL, ”och det är viktigt att vi använder detta unika arv för att fortsätta definiera nya produkter som är mer tillgängliga för den växande studiomarknaden. Det gör att vi kan leverera nästa generations mixerbord som ORIGIN, med rätt funktioner, till rätt pris, och naturligtvis med det typiska SSL-soundet.”

För mer information om ORIGIN och berättelsen bakom den, klicka här.