d&b lanserar A-Series augmented array – flexibelt som point source, kontrollerbart som line array

Med A-Series introducerar d&b audiotechnik en helt ny produktkategori: augmented array.

A-Series har utvecklats med två unika fördelar:

  • Variabla vinklar mellan högtalarlådorna.
  • Akustisk optimering med ”Midrange Directivity Control” eller ”Array Processing”.

Systemet är lika flexibelt som ett point source-kluster, men ger högre ljudtryck, och har de omfattande kontrollmöjligheterna hos ett d&b line array, men med färre högtalarlådor. A-Series består av högtalarna AL60 och AL90 och installationsversionerna ALi60 och ALi90.

Högtalarna kan flygas horisontellt och vertikalt i arrays med 2–4 högtalare eller användas som en enkel point source.

Variabelt ställbara vinklar mellan högtalarlådorna indelade i 5°-steg, från -10 till +10°, ger fem vinklingsalternativ mellan varje högtalare och ökar flexibiliteten med systemet vilket kan minska antalet högtalare som behövs.

Midrange Directivity Control (MDC) ser till att frekvenser mellan 200Hz och 2kHz är jämnt fördelade, oberoende av spridningsvinkeln. Med 60 ° horisontell kontrollerad spridning ner till cirka 550 Hz kan AL60 / ALi60 täcka ett avstånd på upp till 30 meter. AL90 / ALi90 – med sin 90 ° horisontella spridning ner till 370 Hz – är ljudmässigt och mekaniskt kompatibla, vilket garanterar att samma optimala akustiska resultat uppnås konsekvent överallt, oavsett vinkel – oavsett konfiguration.

AL60 / AL90-högtalarna har en passiv 2-vägs design med en 1,4-tums HF compression driver med 3-tums membran monterad på en waveguide och två 10 ”Neodymium LF-drivers. Kombinationen av sofistikerad waveguide-design och symmetriskt bipolärt monterade LF-drivers ger en jämn delning i crossover-designen. Spridningen från varje högtalare kopplar utan luckor och summerar sammanhängande.

A-serien är kompatibel med en rad d&b förstärkare och subbasar så att systemet i sin helhet kan skräddarsys för att möta specifika applikationsbehov. Fyrkanalsförstärkarna 30D, D20 och D80 ger per kanal omfattande inställningsmöjligheter med två 16-bands equalizers med parametriska, notch, shelving och asymmetriska filter samt delay-funktioner på upp till 10 sekunder. V-GSUB och Vi-GSUB rekommenderas som subbasar till A-serien.

Läs mer om A-Series augmented array här.