Nyhet på Prolight+Sound 2019: d&b audiotechnik lanserar DS20 Audio Network Bridge, ett interface mellan d&b-förstärkare och ljudprotokollet Milan.

  • 16 AES3 digitala utgångskanaler
  • 4 AES3 digitala ingångskanaler
  • Integrerad helt AVB-anpassad 5-ports nätverksswitch

DS20 Audio Network Bridge är länken mellan Milan-nätverk och AES3 digitala ljudsignaler, samtidigt som man tillhandahåller distribution av Ethernet-kontrolldata. Denna 1 HE-enhet integreras direkt i d&b-systemet, som ligger före förstärkarna inom signalkedjan, och är idealiskt för både mobila och installationsmiljöer. DS20 skickar metadata, inklusive Milan-kanalens etikett och kablageinformation via AES3-kanalströmmen till d&b:s fyrakanalförstärkare. Förutom att tillhandahålla ett gränssnitt från Milan-ljudnätverket till digitala ingångar på d&b-förstärkare via Ethernet, erbjuder DS20 fyra digitala AES3-ingångskanaler för applikationer som en ”break in” från en Front of House-mixer.

Mer om d&b:s satsning på Milan finner du här.

DS20 innehåller en integrerad 5-ports AVB-anpassad nätverksswitch som erbjuder ett primärt och redundant nätverk för Milan-protokollet. Detta ger utökade anslutningsmöjligheter för en bärbar dator för att styra d&b-förstärkare med hjälp av fjärrkontrollprogrammet R1 via OCA (Open Control Architecture)-protokollet. Med hjälp av DS20 Audio Network Bridge kan ljudsignaler och fjärrkontrolldata kombineras med en enda Ethernet-kabel. Frontpanelen på DS20 är utformad för att matcha I/O-panelen i d&b Touring-rack. Detta garanterar en enkel integration inom befintliga systemkonfigurationer. DS20 har en strömförsörjning som är lämplig för nätspänningar 100 V – 240 V, 50 – 60 Hz, med överspänningsskydd på upp till 400 V.