Mono Music – Stockholm

Fenix Studio – Varnhem

Tilt Recordings – Strömstad

SSL Duality δelta – en storformatmixer för dem som älskar analogt men jobbar digitalt

Solid State Logic Duality är en unik analog storformatmixer som bär på generna från SSL E, G och K Series, mixrar som genom decennier har varit normgivande för mixerbord. Med Duality tar SSL ett stort steg framåt i utveckligen, genom att sammanfoga AWS 900:s möjligheter att kontrollera och integrera digitala arbetsstationer och de visuella informationsfördelarna via TFT-displayerna från SSL:s digitala mixerserie C Series med SSL:s analoga gener.

Duality förenar det bästa av allt. Mixern kombinerar SSL:s välkända analoga ljudkvalitet med ögonblicklig visuell feedback och total DAW-kontroll, direkt från hjärtat av mixern, upplagt på ett sätt så att man lätt hittar och känner igen sig.

Duality har bland annat följande funktioner:

Ny Dubbel Mikrofonförstärkare – Utöver det välkända, rena soundet från XL 9000 K-mixerns SuperAnalogue™ mikrofonförstärkare, har varje kanal dessutom utrustats med en VHD™-förstärkare. Denna unika ‘Variable Harmonic Drive’-krets introducerar kontrollerad distorsion av antingen andra eller tredje övertonen, vilket ger möjlighet att variabelt ställa in varm rör- eller transistordistorsion på varje kanal.

Ny ‘SPLIT Signal Flow Architecture’ – Ett nytt flexibelt sätt att hantera signalflöde, som överträffar ”in-line”-konceptet, och gör det möjligt att sätta kanalens signalbehandlingsresurser på ingången eller monitorsignalen. Det innebär att man kan kombinera en kanals analoga resurser för signalbehandling till den digitala arbetsstationens (DAW) inspelningssignal, medan avlyssning av signalen i resten av bordet förblir extremt enkel.

Ny omfattande surround – Duality har den mest omfattande och kraftfulla 5.1-panorering som någonsin funnits som standard i ett analogt mixerbord. Varje kanal har dedicerade kontroller för LR/LCR, divergens, fram/bak-position och LFE-nivå. Duality har fyra 5.1 stambussar utöver 5.1 huvudbussen, en funktion som vanligtvis kräver omfattande modifiering för att kunna uppnå i ett analogt mixerbord. Duality har även en 5.1 masterbusskompressor med möjlighet att välja genomsnitts- eller peakavkänning på ”side-chain”-kontroll.

Styrning av arbetsstationer – Ett högupplöst, digitalkontrollerat ”gain”-element på varje kanal gör det möjligt att koppla om de motoriserade reglarna att styra digitala arbetsstationer (DAW:er) som stöder protokollen HUI eller Mackie Control, utan att förändra den analoga signalvägen. Duality är utrustad med långa högupplösta reglar som ger den precision som krävs för att styra digitala arbetsstationer. Reglarna och associerade vridpotar (Channel Rotary Encoders) ger direkt styrning och kontroll av den digitala arbetsstationens plug-ins, reglar, panoreringar, ”sends”, in- och utgångsrouting.

NY Kontinuerlig visuell feedback – Stora TFT-displayer över alla kanaler och centerdelen ger oöverträffad visuell information om ingångskälla, signalnivå, utgångsrouting, DAW-status, funktionsordning, kanalrouting och ”split channel architecture”. En ny Eyconix-funktion gör det möjligt att använda bilder som markeringar för snabb och enkel identifikation av ett spårs källa.

SuperAnalogue™ m.m. – SSL:s välkända SuperAnalogue-kretsdesign ger exceptionell och rak frekvensgång, extremt låga distorsions- och brusvärden. Denna teknologi är sammankopplad med VHD (Variable Harmonic Drive) –kretsen för att kunna färga den rena signalen och ge värme åt digitala signaler, vilket ger möjligheten att välja känslan från tidiga analoga inspelningar fram till dagens produktionsteknologi.

Kanalrouting – Central ”soft switch”-omkoppling av kanalers signalbehandling (EQ/dynamikkontroller) finns tillgänglig på en, flera eller alla kanaler, och kan återkallas via ”Instant Reset”. Central klickfri elektronisk mjuk omkoppling ger ökad flexibilitet och minskar långsiktigt underhåll avsevärt.

NY Enklare Total Recall-hantering – Visning av Total-Recall™-inställningar på stora TFT-skärmar över mätarpanelen för alla kanaler och centersektionen gör det möjligt för flera tekniker att jobba samtidigt och återkalla analoga inställningar på en bråkdel av den tid det tagit tidigare.

NY Session-hantering – En studio session browsermjukvara ger snabb och enkel arkivering och återhämtning av automations- och Total Recall-data. Här kan användare även ladda speciella bilder till Eyeconix-biblioteket.

GRÖN – Strömförbrukningen har halverats, så nätdelar kan byggas in i mixerbordet utan fläktar, vilket eliminerar behovet av separat luftkonditionerat maskinrum – sparar kostnader och sparar på miljön.

© Copyright - Arva Trading