DPA lanserar AIR1 Universal Miniature Fur Windscreen

När du inte kan lita på Moder Natur, lita på din utrustning

AIR1 är ett unikt vindskydd för lavalier- och headset-mikrofoner med en patenterad design som garanterar snabb montering, hög effektivitet och konsekvent vindskydd samt en oöverträffad akustisk transparens. AIR1 passar på alla runda omnidirektionella miniatyrmikrofoner mellan Ø2.5-5.8 mm (0.1-0.23 tum). AIR1 levereras med två vindskydd av samma storlek och färg i förpackningen.

  • Effektivt och konsekvent vindskydd
  • Snabb och enkel montering
  • Fullständig akustisk transparens
  • Sex färgalternativ
  • Passar de flesta stora varumärkenas professionella minimikrofoner
Två lager av vindskydd

Det första skyddslagret är en nydesignad akustisk päls. Den syntetiska hårtypen, längden och densiteten gör vindskyddet betydligt mindre än de flesta, utan att offra vinddämpningens effektivitet.

Det andra skyddslagret är luftfickan som skapas framför mikrofonen. Två robusta bågar skapar ett avstånd mellan pälsen och mikrofonen och bibehåller konstant luftvolym. Dessutom finns det ett mikrofonstopp för att säkerställa att mikrofonen håller sin position på det mest skyddade punkten inne i vindskyddet – den akustiska sweetspoten.

Lätt att montera, även med ögonen stängda

AIR1 utformades så att användarna snabbt och enkelt kan montera den även under svåra väderförhållanden. Den hårda plastkonstruktionen är robust med handtag som är starka och enkla att använda. Med en stor öppning, en kraftig spänne och ett mikrofonstopp tar det bara en sekund att sätta in mikrofonen i vindskyddet och se till att den är ordentligt positionerad och säkert fastsatt i den akustiska sweetspoten.

Ingen kompromiss med tydlighet för skydd

Med konsekvent placering och effektivt vindskydd kan man säkerställa att akustisk transparens uppnås. På grund av dess natur dämpar all akustisk päls vissa frekvenser. AIR1 har en inbyggd gränsskikt som förstärker de frekvenser som dämpas så att den inspelade ljudet är helt begripligt och låter som om inget vindskydd används (förutom den störande vindbruset såklart).

Kommer det att fungera på min mikrofon? – Självklart!

AIR1 passar på alla runda omnidirektionella miniatyrmikrofoner mellan Ø2.5-5.8 mm (0.1-0.23 tum).

  • AIR1 Small för mikrofondiameter 2.5-4.3 mm (0.10-0.17 tum)
  • AIR1 Large för mikrofondiameter 4.3-5.8 mm (0.17-0.23 tum)

Tabellen nedan visar en översikt över de mest populära professionella miniatyrmikrofonerna och den rekommenderade storleken för AIR1.

Dessutom finns AIR1 tillgänglig i sex färger för att möta dina estetiska behov.

Du har aldrig använt ett vindskydd som detta tidigare

AIR1 har designats med ett revolutionerande nytt och patenterat tillvägagångssätt för vindskydd till miniatyrmikrofoner. Ta en titt inuti.