• Transparent – fångar det verkliga ofärgade ljudet från trumman
  • Mångsidig – linjär frekvensgång låter dig forma det ljud du vill ha
  • Tålig – tål tuff användning på livescenen
  • Flexibel – asymmetrisk design ger enkel placering inuti eller utanför trumman

4055 Kick Drum Microphone är speciellt utvecklad för att klara av att återge låga frekvenser med höga ljudtryck. Till skillnad från traditionella baskaggemikrofoner är 4055 en tålig mikrofonlösning som ger en neutral ärlig ljudbild, vilket gör att ljudteknikern kan forma ljudet precis som önskat. Mikrofonen har testats noggrant i en mängd olika applikationer – som pop, rock, jazz, folkmusik och andra genrer. Den är byggd för att klara turnéers påfrestningar och presterar lika bra i studion.

4055 levererar det berömda DPA-soundet, och plockar upp det sanna, klara ljudet från instrumentet. Mikrofonen erbjuder också en linjär frekvensgång, såväl ”on-axis” som ”off-axis”., vilket resulterar i ett mycket tajt, naturligt, väldefinierat ljud.

Mikrofonens unika asymmetriska design gör den lätt att placera, oavsett storlek på trumma, utan risk att trumskinnet skadas. Den kan placeras inuti eller utanför bastrumman.

”Vi är väldigt glada över de kreativa möjligheterna och det högkvalitativa ljudet som denna nya baskaggemikrofon ger i både live- och inspelningsapplikationer”, säger René Mørch, produktchef, DPA Microphones A/S. ”När människor vänder sig till DPA för våra miniatyrlösningar vet vi att de också är vana vid att använda en stor baskaggemik som kan hantera höga ljudtryck och dämpa vindljudet som skapas av trumskinnets rörelse. Vi tog hänsyn till allt detta när vi designade 4055 Kick Drum Microphone och samarbetade med flera ljudtekniker under hela utvecklingen, skapade en lösning som är stor men ändå diskret och levererar det bästa ljudet som finns på marknaden.”

Den nya baskaggemikrofonen uppvisar samma egenskaper som alla riktade DPA-mikrofoner, rak on-axis och mycket kontrollerad, linjär off-axis. Tack vare den raka kurvan kan ljudet i 4055 skräddarsys och justeras efter behov beroende på vilken genre som spelas. Till skillnad från andra trummikrofoner kan du höra skillnaderna i ljud när DPA 4055-mikrofonen placeras i olika vinklar mot bastrumman. Eftersom den är en kondensatormikrofon är den snabb och ger ett tajt och rent ljud även vid mycket högt ljudtryck (max SPL är 164 dB).

DPA 4055 är inte begränsad till bastrummor. Den fungerar lika bra på andra instrument, som elgitarr (högtalarstackar), bas och blås. Dess raka frekvensgång och förmåga att ta det ofärgade ljudet till nästa nivå fungerar bra på många instrumenttyper.