PRODIGY.MX är en multiformats audiomatris som lyfter routingen, konverteringen och kapaciteten i PRODIGY-serien till nästa nivå.

PRODIGY.MX erbjuder en imponerande kapacitet på 1664 x 1668 ljudkanaler, vilket gör den till en oerhörd tillgång för proffs som behöver mångsidiga ljudlösningar.

Sömlös anslutning

Dess modulära hårdvara gör det möjligt att använda flera ljudformat samtidigt, valbara mellan Dante, RAVENNA/AES67, SoundGrid, AVB/MILAN och MADI, och säkerställer sömlös sammankoppling mellan dem. Modulerna har dubbelriktad samplingsfrekvensomvandling (HD SRC), vilket möjliggör anslutningar över olika klockfrekvenser.

Styrning

Styrning underlättas genom kontrollmjukvaran Globcon, kompatibel med både Mac och PC, men PRODIGY.MX kan också styras direkt på enheten via en intuitiv pekskärm, vilket ger viktiga övervaknings- och inställningsmöjligheter. Styrningsprotokoll från tredje part, som Ember+, OSC, SNMP, JSON-API, finns tillgängliga som alternativ för att underlätta integrationen i större system.

DSP

I sin första release kommer PRODIGY.MX redan att innehålla funktioner såsom nivåkontroll för alla in- och utgångar, och kanalgruppering. Ytterligare DSP-funktioner planeras för framtida uppdateringar, vilket ytterligare utökar möjligheterna för användning i olika scenarier.

Utökad MADI-kapacitet

DirectOut introducerar också nya MADI-moduler med 2 eller 4 MADI-portar (128 och 256 kanaler in/ut) per modul som adderar extra kapacitet och flexibilitet till Prodigy-serien.

Claudio Becker-Foss, VD och utvecklingsansvarig på DirectOut, kommenterar, ”Med PRODIGY.MX lägger vi till en otroligt kraftfull infrastrukturenhet till vår toppserie. Mångfalden av moduler tar formatkonvertering och signaldistribution till en helt ny nivå och gör det enkelt att skräddarsy lösningar för många applikationer, genom att återanvända samma hårdvara i olika kombinationer. Efter framgången med våra MADI-matrisprodukter är vi glada över att nu kunna erbjuda en ny plattform som går långt över förväntningarna på en remake.”

PRODIGY.MX och alla de senaste DirectOut-lösningarna kommer att visas i monter 8.D64 på IBC-mässan i Amsterdam, 15–18 september.