Nyhet på Prolight+Sound 2019: I och med den ökande betydelsen av Building Information Modeling (BIM) och allt vanligare användande av Revit-mjukvaror har d&b audiotechnik gjort Revit-filer tillgängliga som gör det möjligt för konsulter, arkitekter och systemintegratörer att inkludera d&b-högtalare i en Revit-baserad BIM-process.

d&b Revit-filer har skapats med maximal arbetsflödeseffektivitet i åtanke. Med hjälp av d&b Revit-familjer får man en mycket korrekt visuell presentation av ett d&b-system i en modell och ett förenklat arbetsflöde från planering till beställning.

d&b Revit-filerna ger fotorealistiska, detaljerade 3D-data för varje högtalare, inklusive textur, renderingar utan märkningar för att stödja en neutral anbudsprocess och möjlighet att visualisera speciella färgversioner.

En informationsrik databas innehåller det kompletta tillbehörspaketet för helhetsplanering och bestämning av kvantiteter samt en produktlista, inklusive d&b-produktkod som förenklar orderprocessen.

När det behövs kan högtalarna vinklas, roteras och vridas enligt den angivna installationen. Ett line array-arbetsflöde som liknar ArrayCalc, stöder upp till tjugofyra högtalare. Line array-familjer innehåller färdiga integrerade kombinationer med högtalare, subbasar och ramar, vilket eliminerar behovet av att kombinera enskilda högtalare eller subbasar manuellt.

Revit-filer finns för nedladdning på dbaudio.com/revit