Avid lanserar VENUE | S6L-24C – The new Profile

Avid lanserar den efterlängtade ersättaren till Avid’s populära livemixersystem Profile. Det nya mixersystemet heter VENUE | S6L-24C och är, precis som Profile, i grunden uppbyggt av tre komponenter: en kompakt kontrollyta med elegant ergonomi, en kraftfull ”Processing Engine Rack” och en Stage Rack med exakt storlek och grundkonfiguration som Profile’s VENUE Stage Rack.

Samma pris som Profile! 

Det är inte bara konfigurationen av S6L-24C som matchar Profile, det gör priset också. 

S6L-24C-144 (S6L-24C yta + E6L-144 Engine) har exakt samma pris som Profile hade vid lansering samtidigt som det erbjuder ett större, mycket modernare och bättre ljudsystem. Skala S6L-24C-systemet i kapacitet genom att välja E6L-112 Engine, och du får ett mycket kompetent system för mindre pengar än ett Profile-system.

De viktigaste funktionerna från Profile 

Precis som Profile, drivs S6L-24C av VENUE-mjukvaran som ger fullständig Show-filkompabilitet mellan S6L-24C och alla andra S6L-system. Djup integration med Pro Tools tillhandahålls tillsammans med ett inbyggt HDX-baserat plug-in-ekosystem. S6L-24C stöder även den senaste versionen av Waves plug-ins genom att ansluta till Waves SoundGrid-plattform. Detta ger oöverträffad kontroll över plug-ins i programvaran eller på kontrollytan, sparar/återkallar inställningar i snapshots och sparar inställningar för Waves plug-ins i VENUE Show-filen.

Enkel, smidig flytt från Profile till S6L-24C 

VENUE | S6L-24C laddar dina inställningar från Profile. Sätt din Profile Show-fil på en USB-sticka och ladda in den i S6L-24C. Ingen överföring av filtyper krävs – S6L-24C kommer att acceptera filen direkt, behålla alla dina mixinställningar, snapshots, kanal/buss-konfiguration, plug-ins och till och med patchbay-inställningar.

Om du har Waves plug-ins laddade i din Profile Show-fil, kopplar du bara S6L-24C-systemet till en SoundGrid-server och VENUE laddar automatiskt in alla dina Waves-plugins i SoundGrid och VENUE-programvaran. Det kan inte bli enklare!

Nya funktioner som Profile-användarna önskat sig 

VENUE | Profile har funnits i över tio år nu. Profile-ägare och tekniker har listat vad de helst vill se i ett 2:a generationens system. Dessa önskemål är integrerade direkt i S6L-24C. Här är några av de främsta önskemålen:

  • Fler mixbussar (96 bussar med E6L-192, 64 bussar med E6L-144, 48 bussar med E6L-112)
  • Dubbla skärmar för att se mixinställningar och annat som snapshots eller plug-ins samtidigt
  • Anslutning av audionätverk i Ethernet AVB och Dante-format
  • 96 kHz Processing Engine som ger exceptionell ljudkvalitet
  • IOS-applikation (VENUE | On-Stage-app är nu tillgänglig)
Höjer ribban på livemixersystem i mellansegmentet 

S6L-24C är en helt integrerad del av S6L Unified Platform, och kan användas med alla E6L Engines och I/O-enheter med 100% mjukvaru-, hårdvaru- och Show-filkompatibilitet. Det betyder att S6L-24C ärver funktionalitet som ursprungligen är utformad för S6L-systemen på premiumnivå. Byggkvalitet, bearbetningskapacitet, arbetsflöde, anslutningsmöjligheter och ljudkvalitet är desamma som i de större S6L-systemen.

Kontakta oss för mer information eller besök oss på Monitor Roadshow för en demo av S6L-24C.